Diner

KLEINE KEUS


Plankje Keus; verrassend rondje keuken (v.a.2 pers) –  10,00

Kokkels met citroen beurre blanc en knoflook – 9,50

Rilette van Duroc varken, cornichons, gegrild brood – 9,00

Bisque van schaaldieren met Hollandse garnaaltjes – 9,00

Brandade van kabeljauw – 9,00

Marbre van rilette eend, eendenlever en serranoham met chutney, brioche – 11,00

Gnocchi-rol met paddenstoelen,cavolo nero tomatenjus – 9,50

Mini bio burger, pompoenchutney, manchego, wedges – 9,00

Fritatta met doperwten, baby-spinazie, ricotta,verse geitenkaas,lente-ui en cherry tomaat – 9,00

Tagliata van biologische Hollandse entrecote, rucola en parmezaan – 10,00

Gekarameliseerde spruiten, peer, rode ui en Tete de Moine – 9,00

 

GROTE KEUS


Verse pappardelle, gekonfijte eendenbout, cantharellen, morillesaus, peterselie – 20,00

Gratin pastinaak, knolselderij, zoete aardappel, pompoen, Gruyere, krokante salie en frisse spinazie-sla met warme dressing – 17,50

Cassoulet met rode poon, mosselen en kokkels – 20,00

 

ZOETE / HARTIGE KEUS NA


Sticky toffee met ijs van gezouten karamel – 8,00

Warm chocoladetaartje met vanille-ijs – 7,50

Pot de crème van butterscotch, gezouten karamel – 7,50

Mangosalade, mangosorbet, geitenyoghurt hangop – 7,50

Kaas, 5 soorten – 12,50

 



WIJNKEUS

WITTE WIJNEN    glas/fles


Sauvignon Blanc “Le Dropt’, Sud-Ouest, Frankrijk – 4,00 / 20,00

Chardonnay “Roundhouse”, Paarl, Zuid Afrika – 4,00 / 20,00

Pinot Grigio “Gregoris”, Veneto, Italie – 4,75 / 23,75

Chenin Blanc “False Bay”, Stellenbosch Z-Afrika – 4,75 / 23,75

Verdejo “Oro de Castilla”, Rueda, Spanje – 5,25 / 26,00

Rousanne, Vin P-U-R, Rhône, Frankrijk (Vin Naturel***) – 7,50 / 38,00

Gruner Veltliner, Loss, Niederosterreich, Oostenrijk – 30,00

Sauvignon/Chardonnay/Marsanne, “The Guesser White”, McLarenvale, Australie (Bio-dynamisch**) – 35,00

Antao Vaz, Arinto, Roupeiro, Semillon, “Esperao White” Allentejo, Portugal – 40,00

 

RODE WIJNEN    glas/fles


Grenache,“Ventoux Richebois” Rhone, Frankrijk – 4,00 / 20,00

Syrah, “False Bay”, Stellenbosch, Zuid Afrika – 4,75 / 23,75

Pinot Noir, “Lleyda Classic”, Lleyda Valley, Chili – 5,00 / 25,00

Montepulciano d”Abruzo, “Riseis”, Abruzzen, Italie, (Biologisch*) – 5,50 / 27,50

Tempranillo, “Rioja Vallobera Crianza”, La Rioja, Spanje – 6,75 / 33,75

Blaufrankisch, “Feiler-Artinger”, Burgenland, Oostenrijk, (Bio-dynamisch**) – 6,75 / 33,75

Shiraz, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, “The Guesser Red”, McLarenvale, Australie (Bio-dynamsich**) – 35,00

Gamay, Pinot noir, “MC2 Bio Coste”, Loire, Frankrijk, (Vin Naturel***) – 40,00

Nebbiolo, Bonarda, “Cinzia Travaglini”, Piemonte, Italie – 45,00

 

ROSE WIJNEN     glas/fles


Grenache Gris, Grenache Noir, merlot, “Domaine le Pive Gris” Languedoc, Frankrijk (biologisch*) – 4,75 / 24,50

 

BUBBELS glas/fles


Glera, “Prosecco Frizzante Drusian” , Veneto, Italie – 5,50 / 27,50

Devin, “Creme #1 Strekov”, Strekov, Slowakije (Vin petillante naturel***) – 60,00

 

* Biologisch
Biologisch betekent dat er in de wijnbouw zonder gif gewerkt wordt, maar met biologisch afbreekbare bestrijdingsmiddelen.  Alle toevoegingen tijdens het wijn maken moeten biologisch zijn en er mag behoorlijk wat sulfiet gebruikt worden.

** Bio-dynamisch
Biodynamie is een filosofie waarin men in de wijngaard een evenwicht probeert te creëren tussen mens en natuur. De stand van de maan en de sterren zijn ook van groot belang bij dit proces. In de praktijk gebruiken de boeren die biodynamisch werken verschillende preparaten om hun wijngaard gezond te houden. Wat betreft het wijn maken, mag er alleen gewerkt worden met wilde gisten, spontane vergisting (dus geen externe gistculturen). Een beperkte hoeveelheid sulfiet is toegestaan.

*** Vin naturel
Onder de noemer Vin Naturel vallen wijnen die zijn gemaakt zonder toevoegingen in de kelder, dus ook geen sulfiet. Sulfiet is een stof die natuurlijk in wijn voorkomt als een beschermer tegen bacteriën, maar ook toegevoegd kan worden voor extra bescherming. Deze stof kan er ook voor zorgen dat je de volgende dag hoofdpijn hebt (en veel mensen zijn er allergisch voor). De wijn wordt gemaakt van druiven en druiven alleen. Dit werkt natuurlijk alleen maar als je een gezonde wijngaard hebt.